Pelletkachel kopen Dalfsen

Vergelijk installateurs pelletketels Dalfsen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dalfsen kopen opent nieuwe deuren om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees je accurate raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 7720

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. Denk aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dalfsen wellicht iets voor jou. Denk aan de Norma RR6-W van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dalfsengebruikt 3230 kWh stroom en 3230 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dalfsen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Dalfsen waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dalfsen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en besparende keuze: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in dalfsen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over je huis. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een erkende installateur in Dalfsen. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dalfsen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dalfsen?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €800 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Futura 15 (EvaCalor), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • LP uo 6 Video Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Raffy Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Dalfsen. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7711, 7720, 7721, 7722.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente