Pelletkachel kopen Heemserveen

Vergelijk installateurs pelletketels Heemserveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heemserveen kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij praktische raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 7796

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heemserveen geen gek idee. Denk aan de Eclipse Tonda van het merk CaloritalyMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €178,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heemserveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Heemserveen waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heemserveen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en kostenbesparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in heemserveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je een aantal vragen inzake uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Heemserveen. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heemserveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heemserveen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen de €550 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Penelope/Diana P/Calipso/Maia/Nike/Nausicaa (Phebo Stufe SRL), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Relax 5 (Moretti Design), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • EGO AIR (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heemserveen. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7796.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!