Pelletkachel kopen Anerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Anerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Anerveen kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker bekijk je waardevolle gegevens die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 7788

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse factoren. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7788
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Anerveen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de EASY.L-K van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en stookt 3340 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €178,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Anerveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Anerveen waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Anerveen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie zorgt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige keuze: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in anerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen aangaande het woonobject. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Anerveen. Houd rekening met recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Anerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Anerveen?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen €550 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Evo (P07) (Paterno), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Sixty V (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • CLUB AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Anerveen. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7788.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!