Pelletkachel kopen Anevelde

Vergelijk installateurs pelletketels Anevelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Anevelde kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze website tref je samengestelde gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7785

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels velerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Anevelde misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Ecofire Carlotta idro 13 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €178,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Anevelde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Anevelde waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Anevelde

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in anevelde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande de woning. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Anevelde. Check de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Anevelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Anevelde?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €550 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Stretta K8 (Paterno), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Pretty V (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Curve (Comfort Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Anevelde. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7785.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!