Pelletkachel kopen Hoogenweg

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogenweg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogenweg kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl bekijk je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7793

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Onder andere: soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogenweg iets om te overwegen. Denk aan de PS-15-3 van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hardenbergconsumeert 3340 kWh stroom plus 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €178,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hoogenweg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hoogenweg waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogenweg

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in hoogenweg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel experts zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen die gaan over je huis. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een erkende installateur in Hoogenweg. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogenweg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hoogenweg?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend verleidelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €600 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • DAFNE – type Dafne / Ondina (Phebo Stufe SRL), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • A 11 Glass/Iron/Stone & C 11 Glass/Iron/Stone (Moretti Design), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hoogenweg. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7793.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!