Pelletkachel kopen Loozen

Vergelijk installateurs pelletketels Loozen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loozen kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze vergelijker check je praktische adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7778

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Loozen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Orchidea – Bucaneve TA11C van het merk UNGARO S.r.L.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Loozen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Loozen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Loozen

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en besparende optie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €950 per product.

pelletkachel installateurs in loozen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen omtrent het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga voor een goed bekendstaande installateur in Loozen. Kijk naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Loozen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Loozen?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn duizenden pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €800 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Meissa 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Pretty C (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • TILDA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Loozen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7778.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!