Pelletkachel kopen Lutten

Vergelijk installateurs pelletketels Lutten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lutten kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind jij toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 7775

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei variabelen. Onder andere: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7775
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lutten iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de DENIA14 van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hardenbergconsumeert 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lutten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Lutten waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lutten

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in lutten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Lutten. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lutten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lutten?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €700 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Hydria 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • A 9 Iron / A 9 Stone (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AIKE AIR OYSTER / EGO 2.0 OYSTER (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Lutten. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7775.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!