Pelletkachel kopen Twenterand

Vergelijk installateurs pelletketels Twenterand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Twenterand kopen opent nieuwe deuren om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool ontdek je omvangrijke info die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7676

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei factoren. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Twenterand wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-BAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Twenterandgebruikt 3310 kWh stroom en stookt 3310 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Twenterand vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Twenterand waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Twenterand

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in twenterand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen met betrekking tot uw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Twenterand. Kijk naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Twenterand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Twenterand?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €900 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SPV-M13 DEBORA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • LX up 12 Dia-mond (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • RED Camelia Air (Unifire), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Twenterand. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7676.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente