Pelletkachel kopen Ane

Vergelijk installateurs pelletketels Ane

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ane kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina lees je omvangrijke gegevens die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 7784

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei randvoorwaarden. We spreken over: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ane een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de 98Redonda.8 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ane vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ane waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ane

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in ane


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent jouw huis. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Ane. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ane


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ane?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Stretta K6 (Paterno), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • Pretty V Glamour (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Amy (Air) (MCZ), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ane. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7784.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!