Pelletkachel kopen De Krim

Vergelijk installateurs pelletketels De Krim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Krim kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7781

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Krim een uitstekende optie. Een voorbeeld is de SPV-M13 GEMMA van het merk EvaCalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en nog eens 3340 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Krim vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in De Krim waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Krim

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-krim


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we wat vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in De Krim. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Krim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Krim?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €800 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Meissa 27 (Pasqualicchio), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • C 8 compact en C 10 Compact (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Stream C/Air (MCZ), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in De Krim. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7780, 7781, 7782.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!