Pelletkachel kopen Sibculo

Vergelijk installateurs pelletketels Sibculo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sibculo kopen biedt jou de kans om uw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via onze website tref jij accurate info die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 7693

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei zaken. We spreken over: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sibculo iets om te overwegen. Denk aan de REDONDA12C-GLASS van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €178,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sibculo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Sibculo waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sibculo

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in sibculo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Sibculo. Vraag naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sibculo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sibculo?

Hedendaags vind je diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt duizenden pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €600 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Olga idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Club Air 2.0 (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sibculo. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7693.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!