Pelletkachel kopen Rheezerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Rheezerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rheezerveen kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool tref jij accurate informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 7797

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rheezerveen iets om te overwegen. Denk aan de Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) van het merk FairOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €178,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Rheezerveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rheezerveen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rheezerveen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rheezerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen omtrent je huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een uitstekende installateur in Rheezerveen. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rheezerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Rheezerveen?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €600 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • EUROPA – type Europa / Astrea (Phebo Stufe SRL), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.
 • A 6 Irion (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • EGO AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rheezerveen. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7797.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!