Pelletkachel kopen Holtheme

Vergelijk installateurs pelletketels Holtheme

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holtheme kopen biedt jou de kans om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze tool tref je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 7787

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, de wensen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Holtheme misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en stookt 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Holtheme vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Holtheme waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Holtheme

Een andere goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en besparende keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in holtheme


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen inzake je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Holtheme. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Holtheme


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Holtheme?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €550 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Gaia Più (P03) (Paterno), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Sixty C (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Mood (Comfort Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Holtheme. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7787.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!