Pelletkachel kopen Balkbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Balkbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Balkbrug kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina ontdek je toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7707

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Balkbrug misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Aromy Plus van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergconsumeert 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Balkbrug vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Balkbrug waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Balkbrug

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante optie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in balkbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen die gaan over het huis. Onder andere de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een goed bekendstaande installateur in Balkbrug. Bekijk de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Balkbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Balkbrug?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €600 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Bella idro 17 (Palazzetti Lelio), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Michelle 12kW (Milkuz), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Nima Comfort Air (MCZ), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Balkbrug. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7707.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!