Pelletkachel kopen Slagharen

Vergelijk installateurs pelletketels Slagharen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slagharen kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website ontdek jij praktische info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 7776

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Bijvoorbeeld: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Slagharen zeer interessant. Bijvoorbeeld de Sibilla van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Slagharen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Slagharen waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Slagharen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in slagharen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent jouw huis. Belangrijk zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een erkende installateur in Slagharen. Kijk naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Slagharen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Slagharen?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen €450 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Hydria 27 (Pasqualicchio), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Pretty C Decor en Glass (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Klin Comfort Air (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Slagharen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7776.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!