Pelletkachel kopen Dedemsvaart

Vergelijk installateurs pelletketels Dedemsvaart

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dedemsvaart kopen opent nieuwe deuren om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt velerlei soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website ontdek je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 7701

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Denk aan: type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dedemsvaart iets om te overwegen. Dat kan zijn de Pellkamin 10 van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Dedemsvaart vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Dedemsvaart waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Dedemsvaart

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in dedemsvaart


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. uw huis. Onder andere de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Dedemsvaart. Vraag om referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dedemsvaart


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Dedemsvaart?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €850 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Sabine idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Pro 7 / Lux 7 (Mega), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Musa Air 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Dedemsvaart. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7700, 7701, 7702.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!