Pelletkachel kopen Bergentheim

Vergelijk installateurs pelletketels Bergentheim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergentheim kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze website ontdek jij uitgebreide raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7691

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse variabelen. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergentheim geen gek idee. Denk aan de NSE (M2) van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom plus 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bergentheim vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bergentheim waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bergentheim

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bergentheim


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen omtrent de woning. Relevant zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Bergentheim. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergentheim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bergentheim?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €650 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Ermione idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.
 • CLUB HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Thermo Pellet 14 (MBS), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bergentheim. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7690, 7691.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!