Pelletkachel kopen Kloosterhaar

Vergelijk installateurs pelletketels Kloosterhaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kloosterhaar kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool doorzoek je toepasbare details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 7694

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7694
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kloosterhaar wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Cuba 10 van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kloosterhaar vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kloosterhaar waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kloosterhaar

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kloosterhaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen die gaan over de woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Kloosterhaar. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kloosterhaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kloosterhaar?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €650 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Olga idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.
 • EGO HYDROMATIC 12 (MCZ), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Club Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kloosterhaar. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7694.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!