Pelletkachel kopen Diffelen

Vergelijk installateurs pelletketels Diffelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diffelen kopen biedt jou de kans om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze tool lees je toepasbare gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7795

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Diffelen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de H20 van het merk BIODOM 27 d.o.o.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergconsumeert 3340 kWh stroom plus 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €178,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Diffelen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Diffelen waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Diffelen

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en besparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in diffelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen ten aanzien van jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of meer een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Diffelen. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Diffelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Diffelen?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €900 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fenice 9 / Chimera 9 (Phebo Stufe SRL), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Oldy (Moretti Design), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR 14 UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Diffelen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7795.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!