Pelletkachel kopen Den Velde

Vergelijk installateurs pelletketels Den Velde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Velde kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker check jij bruikbare raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7786

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Velde wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Tondo Plus van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Den Velde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Den Velde waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Velde

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt gebruikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in den-velde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen inzake je woning. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Den Velde. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Den Velde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Den Velde?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €650 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Sogno (P10) (Paterno), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ramses (Moretti Design), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Halo (Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Den Velde. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7786.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!