Pelletkachel kopen Bruchterveld

Vergelijk installateurs pelletketels Bruchterveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bruchterveld kopen maakt het mogelijk om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina doorzoek jij actuele aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 7695

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende variabelen. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bruchterveld wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Artemide van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €178,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bruchterveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bruchterveld waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bruchterveld

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in bruchterveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen omtrent uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een professionele installateur in Bruchterveld. Kijk naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bruchterveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bruchterveld?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €550 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Sabine idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • STAR HYDROMATIC 12 (MCZ), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Cute (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bruchterveld. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7695.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!