Pelletkachel kopen Rheeze

Vergelijk installateurs pelletketels Rheeze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rheeze kopen biedt jou de kans om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij samengestelde raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 7794

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rheeze iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Nicolas 14 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €178,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Rheeze vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rheeze waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rheeze

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in rheeze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen over je huis. Bijvoorbeeld het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga voor een professionele installateur in Rheeze. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rheeze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rheeze?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Afrodite-S- type Aurora-S/Febe-S/Gea-S/Circe-S (Phebo Stufe SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • C 9 Irion / C 9 Stone (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rheeze. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7794.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!