Pelletkachel kopen Holthone

Vergelijk installateurs pelletketels Holthone

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holthone kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze pagina tref jij accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7779

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Holthone zeker een goede optie. Een voorbeeld is de LUCIA van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom plus 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Holthone vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Holthone waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Holthone

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem wordt gebruikt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in holthone


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Holthone. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Holthone


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Holthone?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Meissa 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Pretty Decor en Glass (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • STREAM COMFORT AIR (MCZ), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Holthone. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7779.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!