Pelletkachel kopen Dongeradeel

Vergelijk installateurs pelletketels Dongeradeel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dongeradeel kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker check je accurate toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 9101

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dongeradeel zeer interessant. Een voorbeeld is de Jessica Natural van het merk LaminoxEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Dongeradeel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Dongeradeel waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dongeradeel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in dongeradeel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen aangaande het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en selecteer een goede installateur in Dongeradeel. Check de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dongeradeel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Dongeradeel?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €800 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Rita Elite (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Norma RR8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Reeva 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Dongeradeel. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9100, 9101, 9102, 9103.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente