Pelletkachel kopen Engwierum

Vergelijk installateurs pelletketels Engwierum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Engwierum kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees je samengestelde toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9132

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9132
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Engwierum misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Canalizzata van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Engwierum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Engwierum waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Engwierum

Een andere is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende keuze: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in engwierum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. de woning. Bijvoorbeeld het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een erkende installateur in Engwierum. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Engwierum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Engwierum?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €550 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Class Idro 15 IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Cuba 12 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Amanda Plus (Savvas Gekas & Son), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Engwierum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9132.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!