Pelletkachel kopen Ee

Vergelijk installateurs pelletketels Ee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ee kopen stelt jou in staat om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees je actuele informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9131

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke aspecten. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9131
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ee misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Foghet Evo van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ee vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Ee waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ee

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope installatie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in ee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel experts werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen verschillende vragen over je huis. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Ee. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ee?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. De tegemoetkoming dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €700 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Class Idro 15 IDRO15-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Line 600 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • FSPP 13 KW (RUNAX), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ee. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9131.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!