Pelletkachel kopen Oostrum

Vergelijk installateurs pelletketels Oostrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostrum kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij actuele details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 9125

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. We spreken over: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9125
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2023)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostrum iets om te overwegen. Dat kan zijn de Aura 120 van het merk KloverOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelconsumeert 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in mei 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oostrum vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oostrum waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2023 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oostrum

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in oostrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen over je woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga in zee met een goede installateur in Oostrum. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oostrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oostrum?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Class Idro 15 IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecotherm Insert 60 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • FSPP 9,5 KW (RUNAX), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oostrum. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9125.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!