Pelletkachel kopen Brantgum

Vergelijk installateurs pelletketels Brantgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brantgum kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van de pelletkachel-vergelijker vind je toepasbare details die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 9153

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9153
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brantgum wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Montreux van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en nog eens 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Brantgum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Brantgum waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Brantgum

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in brantgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste installateurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen met betrekking tot het woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Brantgum. Kijk naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Brantgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Brantgum?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €500 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • TH 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Lienz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Maria Sofia (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Brantgum. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9153.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!