Pelletkachel kopen Hiaure

Vergelijk installateurs pelletketels Hiaure

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hiaure kopen maakt het mogelijk om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina lees jij omvangrijke details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9148

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9148
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hiaure zeer interessant. Bijvoorbeeld de Extra stove 11 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelconsumeert 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hiaure vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hiaure waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hiaure

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per model.

pelletkachel installateurs in hiaure


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake het woonobject. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Hiaure. Let op reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hiaure


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hiaure?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn honderden pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €650 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • NSAT 140 (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Line Idra 15 (Thermorossi), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • P 12 Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hiaure. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9148.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!