Pelletkachel kopen Anjum

Vergelijk installateurs pelletketels Anjum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Anjum kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina tref jij praktische aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 9133

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9133
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Anjum zeker een goede optie. Denk aan de Aqua 22 Turbo All Style / Glass van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en nog eens 2470 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Anjum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Anjum waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Anjum

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in anjum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u wat vragen met betrekking tot uw huis. U kunt denken aan de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Anjum. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Anjum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Anjum?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €500 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Class Idro 20 IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 6 (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Amanda Standard (Savvas Gekas & Son), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Anjum. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9133.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!