Pelletkachel kopen Hantum

Vergelijk installateurs pelletketels Hantum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hantum kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze website tref je actuele aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 9147

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9147
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hantum zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Termo Perla Lux van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hantum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hantum waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hantum

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in hantum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen die gaan over uw huis. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een geschikte installateur in Hantum. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hantum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hantum?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar extra interessant. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €700 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Class Idro 32 wit IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Slim Quadro Idra (Thermorossi), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.
 • P 10 Air (Senko), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hantum. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9147.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!