Pelletkachel kopen Metslawier

Vergelijk installateurs pelletketels Metslawier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Metslawier kopen biedt jou de kans om huizen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool bekijk je actuele raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9123

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9123
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Metslawier misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de LX up 12 Icona Mirror van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Metslawier vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Metslawier waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Metslawier

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in metslawier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van je woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Metslawier. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Metslawier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Metslawier?

Tegenwoordig zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €700 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Insert Line 450 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mirella Idro 10 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Metslawier. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9123.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!