Pelletkachel kopen Holwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Holwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holwerd kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij de pelletkachel-vergelijker doorzoek je omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9151

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9151
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Holwerd zeer interessant. Een voorbeeld is de PG 13 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en nog eens 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Holwerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Holwerd waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Holwerd

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel zorgt voor een CV toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en besparende mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in holwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je relevante vragen aangaande jouw huis. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een uitstekende installateur in Holwerd. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Holwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Holwerd?

Hedendaags vind je verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €600 en €1450. Je kunt denken aan:

 • NSAT 300 (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Dorica Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • P 12 Slim Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Holwerd. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9150, 9151.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!