Pelletkachel kopen Foudgum

Vergelijk installateurs pelletketels Foudgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Foudgum kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker lees jij samengestelde toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 9154

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9154
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Foudgum misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Kira H 18 van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Foudgum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Foudgum waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Foudgum

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in foudgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over de woning. U kunt denken aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Foudgum. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Foudgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Foudgum?

Hedendaags vind je allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €650 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • TH 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Montreux Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • MARIA SOFIA AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Foudgum. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9154.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!