Pelletkachel kopen Paesens

Vergelijk installateurs pelletketels Paesens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Paesens kopen is bij uitstek geschikt om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan tal van soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je omvangrijke aanbevelingen die helpen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 9136

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9136
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Paesens iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Ambria2 6 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Paesens vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Paesens waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Paesens

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in paesens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen aangaande je huis. Denk aan het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Paesens. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Paesens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Paesens?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €550 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Class Idro 24 IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 8E (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • HP40 (Schenger), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Paesens. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9136.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!