Pelletkachel kopen Moddergat

Vergelijk installateurs pelletketels Moddergat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Moddergat kopen maakt het mogelijk om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina vind je veelzijdige aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9142

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Belangrijk zijn: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9142
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Moddergat zeer interessant. Denk aan de PS-15-2 SMALL van het merk JustFireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Moddergat vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Moddergat waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Moddergat

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in moddergat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. uw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een erkende installateur in Moddergat. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Moddergat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Moddergat?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €650 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Saint Moritz (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • HP24 OTTO (Schenger), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Moddergat. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9142.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!