Pelletkachel kopen Raard

Vergelijk installateurs pelletketels Raard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Raard kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze website check jij handige adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 9155

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9155
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Raard een uitstekende optie. Een voorbeeld is de LP up 9, Luke van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en nog eens 2470 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Raard vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Raard waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2022) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Raard

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in raard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel experts zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande je huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een betrouwbare installateur in Raard. Bekijk de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Raard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Raard?

Hedendaags vind je diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend extra interessant. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €500 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • NSAT 260 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Saint Moritz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • MARLENE PELLET COMFORT AIR UP (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Raard. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9155.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!