Pelletkachel kopen Lioessens

Vergelijk installateurs pelletketels Lioessens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lioessens kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool ontdek jij praktische aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9134

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. We spreken over: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9134
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lioessens iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Insert 9,5 – Leonardo/Andrea/Tommy/Donatello / A van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lioessens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lioessens waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lioessens

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in lioessens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen die gaan over uw huis. Denk aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Lioessens. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lioessens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Lioessens?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €800 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Class Idro 20 IDRO20-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 6E (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Evita (Savvas Gekas & Son), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lioessens. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9134.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!