Pelletkachel kopen Wierum

Vergelijk installateurs pelletketels Wierum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wierum kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze website ontdek jij handige info die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9141

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9141
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wierum misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 8 kW Etna van het merk PN MetalOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wierum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Wierum waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wierum

Een nieuwe is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in wierum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen over uw woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een goede installateur in Wierum. Let op verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wierum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wierum?

Recent kun je gebruik maken van allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €400 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Aromy Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • HP24ECO (Schenger), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wierum. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9141.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!