Pelletkachel kopen Hantumeruitburen

Vergelijk installateurs pelletketels Hantumeruitburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hantumeruitburen kopen opent nieuwe deuren om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 9146

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9146
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hantumeruitburen wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Thermo Pellet 14 van het merk MBSEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hantumeruitburen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hantumeruitburen waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hantumeruitburen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model draagt zorg voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in hantumeruitburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook factoren als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Hantumeruitburen. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hantumeruitburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hantumeruitburen?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €500 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Class Idro 32 grijs/zwart IDRO32-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Pidra 28 Ionica Idra (Thermorossi), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.
 • P 7 Air (Senko), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hantumeruitburen. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9146.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!