Pelletkachel kopen Ternaard

Vergelijk installateurs pelletketels Ternaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ternaard kopen maakt het mogelijk om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker tref jij toepasbare info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9145

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan specifieke variabelen. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9145
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ternaard wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Delia / Anita 2014 van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom plus nog eens 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ternaard vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Ternaard waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2022) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ternaard

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in ternaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Ternaard. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ternaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ternaard?

Er zijn op dit moment diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €700 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Class Idro 32 Bordeaux rood IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Pidra 13 Montruex Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSCULARE (SELECTA), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ternaard. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9145.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!