Pelletkachel kopen Jouswier

Vergelijk installateurs pelletketels Jouswier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jouswier kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl check jij toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 9124

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9124
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jouswier wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Allegra van het merk Ambiente & CaloreOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Jouswier vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Jouswier waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Jouswier

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke installatie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in jouswier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. jouw huis. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een goede installateur in Jouswier. Houd rekening met ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jouswier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Jouswier?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €400 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Cuba 10 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mirella Idro 13 (Royal / Palazzetti), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Jouswier. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9124.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!