Pelletkachel kopen Hantumhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Hantumhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hantumhuizen kopen opent nieuwe deuren om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je handige info die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 9144

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse variabelen. Onder andere: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9144
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2023)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hantumhuizen iets om te overwegen. Dat kan zijn de A 9 Iron / A 9 Stone van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juni 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hantumhuizen vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters denken na over een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Hantumhuizen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2023 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hantumhuizen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in hantumhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een uitstekende installateur in Hantumhuizen. Vraag om klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hantumhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hantumhuizen?

In de huidige situatie zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €650 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Class Idro 28 wit IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Lienz Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • COMFORT (SELECTA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hantumhuizen. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9144.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!