Pelletkachel kopen Oosternijkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Oosternijkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosternijkerk kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker lees jij actuele gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9137

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Belangrijk zijn: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9137
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosternijkerk iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Hydro Slim 16 kW van het merk EvaCalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oosternijkerk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Oosternijkerk waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosternijkerk

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in oosternijkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen inzake het huis. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Oosternijkerk. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosternijkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oosternijkerk?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €900 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Class Idro 24 Grijs/Zwart IDRO24-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • H20 34 Metalcolor (Thermorossi), vermogen 27,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HP60 (Schenger), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oosternijkerk. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9137.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!