Pelletkachel kopen Niawier

Vergelijk installateurs pelletketels Niawier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Niawier kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool check je veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 9138

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9138
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Niawier misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Rita van het merk EvaCalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Niawier vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Niawier waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Niawier

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante installatie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in niawier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen m.b.t. jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een goede installateur in Niawier. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Niawier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Niawier?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen €800 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Dorica Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • HP24 Standaard (Schenger), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Niawier. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9138.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!