Pelletkachel kopen Wetsens

Vergelijk installateurs pelletketels Wetsens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wetsens kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze website doorzoek je waardevolle details die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 9122

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9122
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wetsens misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelgebruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wetsens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Wetsens waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wetsens

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1450 per model.

pelletkachel installateurs in wetsens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent de woning. Onder andere de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook facetten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een uitstekende installateur in Wetsens. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wetsens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wetsens?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €800 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Insert Line 490 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Maida Idro 18 (Royal / Palazzetti), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wetsens. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9122.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!