Pelletkachel kopen Dokkum

Vergelijk installateurs pelletketels Dokkum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dokkum kopen biedt jou de kans om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker tref jij samengestelde gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 9101

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dokkum zeer interessant. Een voorbeeld is de Polis plus van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Dokkum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Dokkum waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dokkum

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en kostenbesparende beslissing: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in dokkum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je relevante vragen m.b.t. uw woonobject. Relevant zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en selecteer een professionele installateur in Dokkum. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dokkum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Dokkum?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €800 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • 7000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.
 • Roberta Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dokkum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9100, 9101, 9102, 9103.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!