Pelletkachel kopen Morra

Vergelijk installateurs pelletketels Morra

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Morra kopen is bij uitstek geschikt om uw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool check je omvangrijke details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9135

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. We spreken over: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9135
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Morra zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Botero2 8 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelconsumeert 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Morra vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Morra waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Morra

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in morra


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen inzake je woning. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in Morra. Vraag om ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Morra


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Morra?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg serieus. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €700 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Class Idro 20 IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 8 (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Amanda Diva (Savvas Gekas & Son), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Morra. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9135.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!