Pelletkachel kopen Aalsum

Vergelijk installateurs pelletketels Aalsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalsum kopen is bij uitstek geschikt om je woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via pelletkachelrevolutie.nl ontdek je accurate details die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9121

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9121
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalsum zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Ecofire Christina 12 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Aalsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Aalsum waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aalsum

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per model.

pelletkachel installateurs in aalsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot het woonobject. U kunt denken aan het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een professionele installateur in Aalsum. Vraag om referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aalsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Aalsum?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt wisselt tussen de €800 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecotherm Insert 49 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Lily 8 (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Aalsum. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9121.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!