Pelletkachel kopen Waaxens

Vergelijk installateurs pelletketels Waaxens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waaxens kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels pelletkachelrevolutie.nl tref je toepasbare adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 9152

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9152
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waaxens zeer interessant. Je kunt kiezen voor de AC70 / A70 8 kW van het merk PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dongeradeelverbruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Waaxens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Nederlanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Waaxens waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waaxens

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in waaxens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. je huis. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een goede installateur in Waaxens. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waaxens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Waaxens?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen de €950 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • SLIM IDRO 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Aromy Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • P 20 Water + Air (Senko), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Waaxens. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9152.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!